Glömsk

Det blev tyvärr inga foton på hästarna idag heller då jag såklart glömde ta med kameran och glömde t.om fota med mobilen haha. Jag tog mig iväg på en ridtur iallafall med värktabletter i magen, jag kände att det va lika bra att ta de eftersom vi skulle ta 1-timmes rundan idag. Jag testade den ny-begagnade sadeln jag köpte för nån vecka sedan men är lite osäker på om den passar på Trollet, måste isåfall köpa en annan padd annars så ska jag testa den på Neppebus istället som är lite grövre men om den inte passar honom heller så får jag sälja vidare den o det vore såå synd då den va jätteskön att rida i!
Funderar dock på om jag ska fråga Maya köparna om de vill köpa till den till Maya då låne sadeln de har nu egentligen inte passar henne så bra och jag tror den här sadeln skulle kunna passa henne bra. 

Troll va både pigg och tjurig idag pga. alla nedrans flugor som kommer och stör så funderar på att köpa en rid flughuva till henne också, jag har ju en till Neppe eftersom han är känslig om sitt öga efter skadan förra året. Måste även köpa en flughuva till Trollet att ha i hagen för nu har hon plötsligt kommit på hur man får av flyerna eller va de heter??? Är natt kokotrött nu. 😉
Annars så gick turen jättebra jag tränar Trollet att ha samlad trav och försöker böja en hennes hals lite smått, förut har jag bara ”slöridit” med halvlånga tyglar men hon är så duktig och lär sig fort så nu ska jag börja kräva lite av henne, med MÅTTA såklart.
Fick även upp henne i en galopp uppför en liten backe och hon blev såå glad när hon förstod att hon fick fortsätta galoppera och inte blev nedsatt i trav igen på en gång. 

Förövrigt vet jag inte riktigt vad jag ska göra med Trollets huvud haha, nä men jag har testat Neppes Full träns på henne som va ganska mycket för stort så jag köpte hem två Cob träns för att jag va helt säker på att de skulle passa men nae.. eller jo de passar precis på gränsen men de känns lite små ändå.. Såå jag får väl köpa träns i Full senare och sen göra så många hål jag bara kan för att de ska passa haha. 😉

Kommentera