Fortsättning del 2

När jag var 13, nästan 14 år slutade jag på ridskolan då jag börja tycka att det blev tråkigt att bara rida runt och inte lära sig något nytt men några månader senare efter att min mamma och jag flyttat ut till skogs började hästletandet och vi fick då tag i varmblodet Neptunus Hornline. Han var 9 år, jätte osäker men han va väldigt kul att provrida och va inte alls som hästarna på ridskolan. Han va rädd av sig men ändå pigg och glad och jag fastna för honom på en gång. Han såldes då ägaren var rädd för honom men vi fick dock inte veta varför då vi fick veta om rädslan i efterhand.

Neppe som han kallas va ganska mager då han inte alls trivdes hos dom och ville inte äta men när vi fått hem honom börja han redan få upp lite hull. Han va fortfarande rädd av sig men samtidigt väldigt mysig och det tog inte lång tid innan han fick förtroende för mig och lät sig stå lös ute när han borstades. Jag fick även mysa med hans huvud som han var väldigt rädd om. (fick reda på år senare att han haft en cysta)
I ridningen var han pigg men alltid lätt att få honom lugn dock va han även där väldigt osäker ibland och det löste han genom att backa, backa o backa, lite läskigt när man va omgiven av diken haha men det fick vi bukt på efter ett tag och han blev en helt annorlunda häst, han börja lita mer o mer på annat folk och min bror som aldrig ridit kunde t.om galoppera på honom utan problem.

297211_2351489200689_2109715572_n

När vi hade köpt Neppe så behövde vi sällskap till honom såklart så då lånade vi en liten mini shettis så länge vid namn Ronja och hon va verkligen som en liten maskot hon smet jämt ut ur hagen och betade i trädgården, lekte med vår dåvarande hund Rocky och hon charmade dom flesta. Hon va dock inte så snäll vid hantering då hon ville både bitas och sparkas men med lite träning slutade hon med det. 

35998_1416787113721_6163895_n

35998_1416787273725_7422019_n

Efter ett tag fick mamma tag i en häst som hon åkte och hälsa på och allt blev klart där och de bestämde dag då hon skulle hämta hem hästen men på samma dag hon skulle åka så hade hästen sålts till någon annan. Som tur var hade hon inte betalat något innan och inte hunnit hyra en transport.

Men tur i oturen för då hittade vi Maramay Lefay istället som flyttade in i vår lilla flock. MEN Maya som skulle bli mammas häst blev min häst ett litet tag och Neppe hennes då Maya va väldigt bråkig i början. Hon ville inte ridas ensam, och även med sällskap sparka hon bakut, bocka , sicksacka på vägen och betedde sig allmänt dumt. Vi testade att betsla ner då förra ägaren skickade med hennes bett som hon brukat använda men det va ganska skarpt och det blev genast lite bättre med ett mildare bett och till sist tog vi bort bettet helt och skaffade oss hackamore till båda hästarna och båda trivdes jättebra med det.  Visst ja Maya va också 9 år och är ett tinker/halvblodssto. 

Hon va fortfarande bråkig men det blev lättare att få henne att sluta och efter mycket tålamod började mamma kunna rida henne också. ( mamma har en knäskada därför hon inte kunde ta henne på en gång. )

297442_2351487280641_257824815_n

Såå efter att vi köpt Maya va det ju dags att lämna tillbaka lilla Ronja men vi fick då veta att hon skulle säljas och då kunde vi inte låta bli att köpa vår lilla gullegris. Hon följde ju även med lös när vi red i skogen vägarna inte var trafikerade och vi hade inga grannar där.

Efter nått år blev Ronja nästan avlivad, hon hade på nått sätt fått en skada i magen, fått in en pinne eller liknande väldigt djupt. Hon va väldigt dålig men efter mycket kämpande så började hon faktiskt att läka så hon klarade sig. ♥

Efter ett par år där flyttade vi därifrån då mamma och killen gick isär vi flyttade närmre stan men ändå utanför så vi hade fortfarande tillgång till egna hagar precis utanför huset och ett eget litet stall med 4 boxar. Då ett par hyrde en box av de förra hyresgästerna fick de stanna kvar med deras häst, ett äldre halvblod som Neppe blev förälskad i, han såg till att hon alltid fick äta sin mat ifred då Ronja och Maya va riktiga matvrak.

1917714_1143021469751_7203524_n

Efter flytten fick hästarna lite vila av mig och mamma då jag började på hästgymnasiet och mycket hände där emellan så jag orkade inte rida lika mycket längre då hästarna förra problem började komma tillbaka direkt efter flytten och mammas skada blivit värre men skaffade då medryttare som va väldigt duktiga med dom. 

Fortsättning senare. 🙂

 

Kommentera