Hej!

Jag tycker alltid det är svårt att börja med en ny blogg och vad första inlägget ska handla om och jag har bara haft en hästblogg tidigare som jag tyvärr la av med ganska fort då det hände ganska mycket runt omkring mig då. Annars har jag haft hundblogg tidigare men det ska bli kul att testa på den här nya sidan och börja med att skriva om hästarna igen. Eller ja det kommer handla om en häst nu som också det känns konstigt då jag har delägt tre hästar med min mor förut men efter mycket omständigheter är det en helt annan häst nu än de tre.

Nu tänkte jag berätta lite hur hästeriet började för mig.

Först o främst HEJ(!) jag heter Josefine och jag är 23, snart 24 år och jag äger ett varmblod, ja du läste rätt ett varmblod som jag är sjukt stolt över trots att hon är av en ras som många i hästvärlden föraktar men mer om henne sen.


 

Så för att berätta lite smått om min rid historia så börjar vi när jag fyllde 7 år och fick en ridhjälm i födelsedags present. Jag hade nog inte tänkt på att börja rida men min mor har nämligen haft häst när hon var yngre det va en hingst vid namn casmir och hon hjälpte även till att rida in hästar så hon ville nog testa om jag gillade det. Jag har för mig att jag var lite skeptisk i början men tyckte också att det skulle bli väldigt spännande. Iallafall på min ridskola började det med att jag fastnade för hästen ingen annan ville rida, han va slö och ville inte göra ett dugg men jag älskade honom och han verkade gilla mig då han inte alls va så slö när jag red utan han va både pigg och arbetsglad och så va det lika kul varje gång han gav min pappa ett tjuvnyp i armen när han skulle hjälpa mig upp i sadeln (haha.) Efter några år när den hästen tyvärr gått bort fick jag flera favoriter men oftast de bråkiga och pigga ponnysarna och jag blev då också skötare åt tre st.
Jag blev även kallad för ”ungen med klister i baken” då även om hästarna fick busfnatt åkte jag aldrig av, det va nog både av skicklighet och rädsla av att slå i backen.
Men de på läktarna hade iallafall nått kul att kolla på haha.


 

Utanför ridskolan: Nån gång hjälpte jag till och skötte om två shettisar medans ägarna var bortresta och en gång fick jag rida en häst i en paddock medans ägaren longera den dock blev hästen rädd för spöet ägaren hade så det blev rodeo där som tur var hade hästen en westernsadel för annars skulle jag inte haft en chans att sitta kvar då jag några dagar tidigare vrickat handleden riktigt illa när jag snällt ställt upp för att stå målvakt åt min storebror och han lyckades träffa min hand med fotbollen och ja, jag kan inte beskriva den smärtan medans han försökte tysta ner mig så att pappa inte skulle märka något hahahah!
Min mamma fixa även så vi fick va med på en turridning på islandshästar en gång och det var väldigt kul! I början va jag inte så glad för som barn var jag väldigt osäker och min mor hamna längre fram än mig i ledet när vi skulle gå med hästarna till paddocken för uppsittning och min häst stannade och vägrade gå framåt och jag vågade inte be om hjälp och ingen av de bakom mig hjälpte mig heller men till sist fick jag den att gå framåt när de som va bakom började gå om..  Men sedan blev det bara bättre, vi red ut i skogen och jag fick för första gången testa på att tölta.


 

Intresset för hästarna gick mycket upp o ner då jag tyckte att jag inte börja få ut något av ridskolan längre och då o då blev jag tjurig som ett barn kan bli och tjata att jag hellre ville ha en kanin som min kompis hade. Men samtidigt visste jag att jag älskade hästlivet och jag är glad att mina föräldrar inte ville ge mig kaninen för jag skulle ha ångrat mig stort om jag slutat med hästarna.


 

När jag va 13 år skulle min mammas jobbarkompis sälja sin häst då hon som skötte om hästen var gravid och inte kunde ta hand om den. Jag åkte dit och provred hästen som var ett lite äldre men piggt sto som jag blev riktigt förälskad i och jag dagdrömde och planerade för den första hästen jag själv skulle ta hand om men några veckor efter besöket och många frågor till mamma varför ägaren inte svarade så blev mina drömmar krossade då hon som skötte hästen hade ångrat sig trots sin graviditet. Jag blev väldigt besviken såklart men försökte tänka positivt att hästen ändå var lite för gammal, men jag tänker ändå än idag på henne..


 

Sedan när jag blev 14 år så flyttade jag och min mor till hennes kille som bodde mitt ute i skogen och mamma som längtat efter att ha egna hästar igen tyckte det var ett ypperligt tillfälle att skaffa en häst åt både mig och henne.

Mer får ni veta i ett senare inlägg. :)

11401365_10206104264519654_8321304381247605579_n

Jag och min nuvarande häst. ♥

Kommentera