slutet på den låååånga historian ;)

Efter ett par år skaffade paret med den äldre hästen egen liten gård så Neppes käresta flyttade, som tur va Neppe ganska lugn.

Min bästa kompis skaffade en sommarhäst som tyvärr dennes ägare ljugit om så hästen var alldeles för het för min kompis som ville ha en lugn skogsmulle så jag red den hästen en vecka tills ägaren hämtade tillbaka den.

Vi la ut annons om stallplats och det flyttade dit en shettis men då det inte fanns upplysta vägar så de inte kunde köra den efter jobb osv så flyttade den ganska snabbt.

Ett föl /unghäst flyttade senare hit, en dag tills den också flyttade då den inte gick ihop med våra hästar och ägaren ville ej testa mer.

Till sist flyttade ett varmblodsto dit och stannade ett tag dock visade sig att dennes ägare misskötte hästen så vi gav den mat då hon ej fick det och till sist kom ägaren en morgon och flyttade hästen utan vår vetskap utan att ha betalt hyra, maten + att ägaren stal massa grejer från oss och polisen gick ej vidare med det. Ägaren som också misskötte hästen blev lite skraj när vi anmält till länstyrelsen så vi fick tillbaka en sadel denne tagit men inte resten av grejerna. Länsstyrelsen gick tyvärr inte heller vidare med ärendet…..

Eftersom mamma ej kunde rida mer pga knät fick vi samla mod till oss för att sälja Maya så hon flyttade till ett par på prov. 

Några veckor efter det fick vår shettis på 7 år akut svår kolik och gick tyvärr ej att rädda. Vi misstänker dock brott då hon aldrig haft kolik förr och vi såg att någon varit i hagen flera gånger då stängslet var stängt annorlunda flertalet gånger, vi va dock för chockade för att gå vidare med det då slaktbilen inte kunde komma till oss på en vecka och Ronja fick då ligga död utanför stallet under en presenning i sommarhettan. Det tog hårt på oss då vi kunde se henne från vårt hus.. 

Så för att Neppe inte skulle va ensam fick vi låna ett varmblodssto av en travtränare som är granne med oss, hon passade inte för travet så henne fick vi låna hur länge vi ville. Där kom Veam’s Run in i bilden, kallas Trollet.
Jag fick även rida in henne om jag ville så det gjorde jag o det gick jättebra. Min kompis som blivit mer modig med hästar började då rida Neppe och vågade t.om börja rida barbacka.

Någon månad senare fick vi reda på att paret med Maya inte passade med varann då de ville ha en hopphäst fast vi sagt att hon var en skogsmulle häst och de ville inte lägga ner tiden för att få henne inhoppad och det är förståeligt så hon kom tillbaka. Hon blev väldigt svartis på Trollet så när jag skulle ge dom mat skulle hon sparka åt Trollet men träffade mig rätt över svanken då jag ej hann undan så då blev det akuten för min del. 😉 Dock ingen större fara , jag fick en panodil och fick åka hem, jag hade ont i ett år men sedan gick det över…
Maya fick en ny ägare efter några veckor men efter bara ett halv år var hon tvungen att flytta igen pga. ändrade familjeförhållanden fast vi sa så många gånger att vi inte ville att hon skulle flytta omkring massor har hon redan fått flytta flertalet gånger. Senast för några dagar sedan igen men får hoppas att hon nu får stanna. Som tur är , är hon starkare i psyket än för några år sedan så hon har inte tagit skada av det…än.

Några veckor efter att Maya flyttat från oss får vi reda på av bonden att vi måste göra oss av med hästarna då han skulle göra fikarum av stallet och göra hästhagen till fårhage, samtidigt börjar travtränaren prata om att om inte vi ville ha Trollet skulle hon gå till slakt. 

Då vi inte hade råd att flytta två hästar till ett annat stall börja vi leta nytt hem åt Neppe där han får vara den skogsmulle han vill vara och jag kan rida lite mer på Trollet som jag ville göra. 

Ett halvår senare flyttade han till en kvinna som lät jätte bra, på prov som tur var för den kvinnan.. man kan säga att jag är INTE glad på henne! 
Allt var frid och fröjd ett par veckor och allt gick såå bra enligt henne men sen kom smset om att Neppe var svullen i ALLA ben och att hon tagit ut veterinär. Hon ville gärna ha honom kvar men vi skulle stå för foder, stallplats, försäkring, veterinär och ja allt förutom ompysslingen och nä det gick vi ej med på så då va han tvungen att flytta fort som attan och så börja hoten från henne. Jag har inte skrivit ut allt då hon höll på väldigt mycket men till sist fick vi hem min häst igen och jag som trodde han var avlivningshotad pga benen tog såklart ut veterinär då vi aldrig fick se journalen från hon tagit ut en, det visade sig dock att hon aldrig tagit ut någon vet. enligt stallägaren som vi hade kontakt med och veterinären vi tog ut sa att det inte va något fel på honom alls. 

Medans han var hos henne hade jag redan flyttat Trollet till ett stall så Neppe fick vara ensam ett tag men det gjorde honom gott då han var helt annorlunda när vi hämtat honom igen, rädd.. Men efter ett tag blev han sig själv igen och min bästa kompis som ridit honom först då när jag lånade Trollet blev ledsen då när han skulle flytta så när han kom tillbaka ville hon ta honom på foder och flyttade honom sen till samma stall som Trollet och de trivs jättebra med varandra och i maj nu har hon haft honom ett år. Så det löste sig jättebra till slut. ♥

Jag som arbetslös kämpade med att få råd till att köpa Trollet då hon annars skulle slaktas men jag fick ta henne på avbetalning, det tog ett halvår innan hon var helt betald efter mycket tjaffs med ägaren som inte höll sin del av avtalet då han skulle sköta om hennes hovar i ett år men struntade i dom två sista månaderna men till slut var hon iaf betald och klar så då var det bara att vänta på ägarbyte papprena blåögd som man var även efter all skit från allt annat hade vi inte skrivit något innan, dumt jag vet!

Det tog lång tid och mycket tjat efter papprena och Trollet blev skadad, rejäl hålvägg i hoven hon skulle avlivats då veterinären tyckte det men som tur var hade jag en vän med mig som lyckades övertala mig att ge henne en dag till för att se om smärtan lindrats efter att hoven spolats ren och dagen efter mådde hon mycket bättre och kunde åka hem från kliniken för att stå på boxvila. Och då jag ej stod som ägare på henne men ägaren ibland jobbar på kliniken frågade de om de kunde ringa honom då jag ej fått tag i honom och då fick jag äntligen ägarbyte pappren… Så då blev hon äntligen min efter mycket om och men.

Överlevnadschansen var dock låg fortfarande, hon hade mindre ont och febern var borta men vi visste inte om hoven kunde växa tillbaka än då skadan va så nära kronranden. (Jag kan säga att jag ska byta hovslagare som inte märkte något då en utbildad SKA se sånt som än otränad inte kan se.)

Vi åkte på återbesök varannan vecka och kollade hoven och gipsade om och efter några veckor kunde man se att hoven börjat växa tillbaka! 
Och nu har vi hamnat i nutid.

Vi ska tillbaka om en vecka för att se om hon kan börja ha specialskor så att hon kan börja gå ut i hagen igen efter att ha stått på box i flera månader nu. Hon är inte så glad på det då hon vill uuuut och springa. 

Kan även tillägga att det säkert hänt massvis mer under alla åren men jag försökte sammanfatta allt. Glömde tex att jag haft praktik på en ridskola, gått på ridläger, gått på ridskola genom hästgymnasiet, efter jag bytt därifrån till Himmelstalundsgymnasiet praktisera jag på ett semineringstravstall.

Och det viktigaste av allt , medans jag letade efter medryttare efter vi flyttat från skogen hörde det av sig en tjej som kom ut och provred några gånger, hon fastnade inte för hästarna DÅ men hon ville gärna träffas utanför stallet och på det viset träffade jag min allra bästa vän, genom blocket. Och några år senare tog hon Neppe på foder. Så komiskt men så himla glad att hon skrev på min annons. ♥

60471_1517307066657_4218314_n

 

Innan Trollets skada hade vi en underbar sommar med våra varmblod.
11057230_10206671177052113_2304189173922850891_n 11949253_10206671175892084_3447140499173061193_n

11535886_10206188197617929_5331603608417447873_n 11406890_10206039504900704_1430290032397835883_n 11391759_10206013577412533_7580281675671256395_n 11425513_10206118002103085_9151036513069282262_o 11392786_10206104185797686_6669964023866252276_n

Kommentera