Bra dag(ar)

I torsdags var det som sagt dags för att ta Trollet till hästkliniken så min far som fick agera chaufför som har bil med drag kom och hämtade mig och grannen för att sen åka till stallet. Väl där fixade jag iordning Trollet för avfärd och de två karlarna fick fixa transporten, trollan gick faktiskt lätt in i transporten sen och det gick bra ut när vi va på kliniken och där fick hon vänta i en box då vi va ganska tidiga. När jag gick och lämnade henne fixade grannen och pappa i transporten då hon skitit lite och det va väldigt kul att se pappa med en grep full med bajs haha! 😉 

Jag va väldigt nervös då jag dagen innan tyckt att Trollets skadade hov såg lite konstig ut och det luktade skumt när jag tagit av bandaget för att lufta hoven. Men väl inne och hovis kollat på hoven så sa han att allt såg bra ut och det har växt en hel del och det som luktat va bara att det blivit varmt i bandaget. Så det va goda nyheter!

DSC_0074

HängläppDSC_0075
MEN det kunde bli ännu bättre för sen sa han att hon inte behöver gips eller bandage nått mer och hon kan få börja gå ut i hagen igen om jag sköljer av hoven varje dag och att hon sen får va i boxen på kvällen för att hoven ska torka. Så vi alla blev jätte glada för trollans skull då hon tycker det är dyng trist att stå inne hela tiden. Ännu ett steg närmare för att få henne helt läkt. ♥
Vi ska dock tillbaka om fyra veckor för att se att hoven klarar av det.

DSC_0078

Sen var det dags att åka tillbaka men deeet ville hon inte riktigt va med på, hon ville INTE in i transporten igen, hon blev aldrig tokig den här gången iallafall men hon blev som en staty halvt uppe på rampen. Men efter att grannen försäkrat mig om att han inte skulle bli rädd/nervös (han är hästrädd) så fick han ta över inne i transporten på andra sidan bommen längst in och hålla i grimskaftet och en hink med korn för att locka henne så att jag kunde trycka på lite där bak och till sist gick hon snällt in.
Sen va det inga problem att ta ut henne när vi va i stallet. 

Verkligen en toppendag med Trollet. ♥

 

Hon fick dock stå inne helgen ut så att jag skulle hinna prata med stallägaren om hage osv men IDAG fick hon komma ut springa av sig lite i longer paddocken då hagen hon skulle få ha va upptagen. Hon ska inte få börja va ute i en större hage än eftersom hon stått på boxvila nästan ett halvår då hon lätt springer och skadar sig då och det va nog ett bra beslut för hon va lite halvtokig i paddocken och var så himla mega glad! IMG_4601 IMG_4602

Imorgon kommer det nog en liten bildbomb från idag. 🙂

 

Kommentera