Bushästar

Förra helgen hade stallet ett litet ridläger för ungar och pga det lånades hagen ut och Leia o Trollet fick gå i en mindre medans stallägarens hästar fick gå i en annan hage sen när lägret var slut släpptes hästarna ihop i den vanliga hagen igen och det var tydligen väldigt populärt. Jag och min kompis kom till stallet ganska sent på kvällen och undrade varför bara Leia stog inne i stallet men tänkte bara om hennes ägare varit där och pysslat eller om hon har haft ont så tänkte inte mer på det så jag började mocka och fixa vatten/foder och när det var klart gick jag till hagen och såg de andra hästarna nästan längst bort så jag gick och hämtade en hink med havre (jag ger inte min bomb till häst havre utan det skramlar mer i hinken än vad uppblött lucern gör) sen gick jag tillbaks och ropade på hästarna och skramlade med mathinken och hästarna reagerade väl lite och jag såg Trollet tog några steg mot mig men stannade sen och bara glodde. Så jag lämnade hinken då jag inte vill bli överkörd av flera hästar för att jag går med mat, gick neråt hagen och såklart gick jag in i en taggbuske med knät (som det fortfarande gör ont nu en vecka efter) och jag ska tillägga att det nästan var kolsvart och min mobil låg på laddning i bilen..

Jag fick tag i Trollet och börjar gå mot utgången.. halvvägs dit kommer två galna hästar i full fart gör en U-sväng framför oss och drar iväg i full fart längst bort i hagen igen och får självklart med sig Trollet också, jag hade inte en chans att hålla emot.
Helv**** tänkte jag och började knata bortåt igen.. Gör om samma procedur bara det att de två andra hästarna motade bort Trollet så fort jag kom i närheten men efter ett litet tag fick jag ändå tag i henne då hon fortfarande hade grimskaftet hängandes.

Börjar gå mot utgången IGEN och samma sak händer IGEN jag går med fast tag i grimskaftet för att jag hör de andra komma i full fart och försöker få Trollet på andra tankar men den här gången höll de andra inte mycket avstånd till oss utan jag blev nästan omkullsprungen då de kom på den sidan jag inte hade Trollet på och om jag hoppat framåt var jag rädd att Trollet skulle få för sig att springa framåt (som gången innan) så det va bara att trycka sig tätt intill henne och samtidigt känna hur hon drar iväg åt andra sidan där hästarna gjort sin U-sväng framför oss ännu en gång och har ännu en gång inte en chans att hålla emot… Jag råkade få ur en del svordomar då hahah. Och medans allt det stog min hästrädda kompis vid utgången och trodde allt va hans fel som råkade låta till i gruset. xD Tur att jag ändå hade min reflex tröja så han såg mig lite iallafall. För kan säga att det va ganska läskigt i mörkret med halvgalna hästar. 😉

Jag går upp mot början av hagen för att testa med hinken iallafall men hör då stallägaren komma så mötte upp henne och hon berättade att de varit sådär hela dagen, jätte busiga och t.om sprängt tråden som hade avgränsat hagen då delen längst bort hade tänkts att vila men hästarna ville visst ha hela sin hage. 😉 De hade fått tag i Leia och ställt in henne men Trollet gick inte då de bara rejsade (hennes hästar går oftast ute om nätterna då de har som lösdrift i den hagen.) Men hon följde med mig och tog tag i en av hennes hästar och då ÄNTLIGEN gick det bättre, jag kunde ta Trollet utan att dom kom och ville leka.

Sen stog Trollet helnöjt och åt ur krubban och tyckte dagen hade varit jätte mega skoj!
Jag däremot kände mig halvdöd. 😉

Men efter den kvällen har hon varit lättfångad igen och det är jag väldigt glad för!

Kommentera